Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Next Generation EU

Financat-per-la-Unio-Europea-300x88.jpg pla_recuperacio-300x65.png Rehabilitacion_edificios_publicos_PIREP.jpeg

 

Què són els fons Next Generation?

La Unió Europea va aprovar el 21 de juliol de 2020 el Pla de recuperació per a Europa amb l’objectiu de respondre de manera conjunta i coordinada a la crisi social i econòmica, reparant els efectes causats per la pandèmia de la COVID-19. Es tracta d’un instrument d’estímul econòmic, els fons Next Generation EU (NGEU) dotat de 750.000 M€ que es destinaran als estats membres durant el període 2021-2026. Amb aquests fons, juntament amb el marc financer plurianual 2021-2027, es pretén que l’Europa post-pandèmia sigui més ecològica, més digital i més resilient als canvis i reptes del futur. Un programa que es construeix prenent com a base l’Agenda 2030 i els ODS.

El Mecanisme de Recuperació i Transformació s’aplica en cada estat a través d’un Pla Nacional, basat en les característiques i necessitats de cada país i en les recomanacions recollides en els informes del Semestre Europeu. El Govern d’Espanya ha elaborat el Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia, que preveu la mobilització de 140.000 milions d’euros d’inversió pública fins 2026. Es tracta d’un programa que planteja les transformacions i reformes estructurals per a la transició cap a una economia i societat climàticament neutres, sostenibles, circulars, respectuoses amb el medi ambient i eficients en l’ús de recursos.

Marc reglat del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència

Els fons europeus per a la recuperació es distribueixen mitjançant un pla amb 4 eixos transversals: transició ecològica, transformació digital, cohesió social i territorial i igualtat de gènere. A més, les entitats beneficiàries estan obligats a complir amb els 7 principis de gestió en la planificació i execució dels components del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència:

  • Concepte de fita i objectiu, així com els criteris per al seu seguiment i acreditació del resultat.
  • Etiquetatge verd i etiquetatge digital.
  • Anàlisi de risc en relació amb possibles impactes negatius significatius en el medi ambient.
  • Pla de mesures antifrau
  • Compatibilitat del règim d’ajudes d’Estat i prevenció del doble finançament.
  • Identificació del beneficiaris. Perfil del contractant.
  • Comunicació.

Projectes Next Generation a Golmés

El Ministerio de Transportes, Movilidad y Agenda Urbana (Mitma) ha fet pública la resolució de la convocatòria d’ajuts del Programa d’impuls a la rehabilitació d’edificis públics de titularitat local (PIREP Local) corresponent a la línia 2 (Edifici per rehabilitar en el qual la recepció d’obra tingui lloc com a màxim el 31 de març de 2026). Aquesta convocatòria està finançada amb fons Next Generation EU. 

En el conjunt de l’Estat espanyol s’han seleccionat 181 actuacions de les 1.020 presentades pels potencials beneficiaris del programa: municipis, diputacions, consells i consells insulars. 

L’Ajuntament de Golmés ha rebut 773.540,91 € en concepte de REHABILITACIÓ, REFORMA I ADEQUACIÓ EDIFICI AJUNTAMENT DE GOLMÉS (PIREP C215PL/22/02037).

* Document presentació projecte