Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sol•licita el Bo Cultural Jove 2023!

Si aquest 2023 fas 18 anys, fins el 30 de setembre, pots demanar el Bo Cultural Jove.

DILLUNS 25 SETEMBRE 2023

Encara no el tens? T’expliquem com demanar-lo!

El Bo Cultural Jove, és una ajuda econòmica de 400 euros impulsada pel Ministeri de Cultura i Esports, adreçada a joves que durant el 2023 facin o hagin fet 18 anys, o dit d’una altra manera, els que van néixer al 2005, per fomentar la participació en activitats i adquisició de productes culturals. 

En la convocatòria del Bo Cultura Jove 2022, gairebé 277.000 joves de tot el país, dels quals 1.866  de Lleida, van sol·licitar i gaudir d’aquesta iniciativa que vol contribuir a fidelitzar els joves com a públic i com a consumidor dels productes culturals.

Pots sol·licitar-lo de dues maneres: pots fer-ho tu o si ho prefereixes, tant si ja tens els 18 com si no, el podràs demanar a través d’una persona adulta que et representi.

En tots dos casos, la sol·licitud es realitza exclusivament a través de la pàgina web del Bo Cultural Jove i cal fer servir mètodes d’identificació digital com ara Cl@ave o certificat digital.

Com el pots gastar?

El Bo Cultural Jove el rebràs en una targeta prepagament virtual per a telèfons mòbils. Si no tens un telèfon amb aquesta tecnologia, també el podràs demanar en format físic quan facis la sol·licitud. Tingues en compte que la targeta és personal i intransferible.

El Bo Cultural Jove pot ser utilitzat únicament en les empreses i entitats adherides al programa. Es divideix en tres categories de despesa:

  • 200 euros per a arts en viu, patrimoni cultural i arts audiovisuals. Això inclou entrades i abonaments per a arts escèniques, música en directe, cinema, museus, biblioteques, exposicions, festivals escènics, literaris, musicals o audiovisuals.
  • 100 euros per a productes culturals en format físic. Això fa referencia a la compra de llibres, revistes, periòdics, videojocs, partitures, discos, CD, DVD o Blu-ray.
  • 100 euros per a consum digital o en línia. Això implica subscripcions i lloguers en plataformes de música, lectura o audiollibres, contingut audiovisual, compra audiollibres, llibres digitals (ebooks), subscripcions depodcasts, videojocs en línia i subscripcions digitals a diaris, revistes o altres publicacions.

Recorda consultar la llista d’empreses i entitats adherides al programa per a assegurar-te que el Bo Cultural Jove sigui vàlid en el lloc on desitges utilitzar-lo. 

Des del moment en què et concedeixin el Bo, podràs utilitzar els 400 € durant els següents 12 mesos.

Ep! i recorda demanar sempre el ticket de compra, ja que l’hauràs de pujar a la app del programa com a justificant.

 

Més informació a https://www.culturaydeporte.gob.es/ca/destacados/bono-cultural-joven.html