Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Marató de TV3

La Marató que trenca murs - Per la Salut Mental

DILLUNS 13 DESEMBRE 2021

Una de cada quatre persones tindrà algun problema de salut mental al llarg de la seva vida.

Els trastorns mentals són alteracions de la salut que impliquen una disfunció del pensament, les emocions i la conducta i que impacten en tots els àmbits de la vida.

Poden afectar totes les persones de qualsevol edat, i més de la meitat d'aquests trastorns comencen a l'adolescència, que és un moment de canvis importants, i cal estar-hi alerta. La prevenció i el tractament precoç són fonamentals per aconseguir una evolució positiva.

El 45% de les persones amb algun problema de salut mental no demanen l'ajuda que necessitarien. Fer-ho és el primer pas per sortir-se'n.

La salut mental encara arrossega estigmes i mites que cal trencar. El coneixement és la via més eficaç per aconseguir-ho.

La cura i l'abordatge dels trastorns mentals han d'incloure tant aspectes sanitaris com familiars, socials i comunitaris.

Gràcies a la recerca en salut mental podrem arribar a tenir un diagnòstic més precoç, perfeccionar els tractaments i prevenir molts trastorns. L'objectiu final és aconseguir millorar la qualitat de vida de les persones afectades.

Galeria d'imatges