Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Instal·lació de Plaques Fotovoltaiques

DIJOUS 13 JUNY 2024

L’Ajuntament de Golmés ha fet un pas endavant en el seu compromís amb el medi ambient amb la recent instal·lació de plaques solars a la planta potabilitzadora ubicada a la Pineda del Salat. Aquesta actuació s’emmarca dins del Pla de Cooperació Municipal d’Inversions 2023-2024 de la Diputació de Lleida amb una subvenció de 49.977,16 € d’un cost total de l’actuació de 60.472,36 €.

Aquesta iniciativa, que forma part del compromís de l’Ajuntament amb la sostenibilitat, no només ajudarà a disminuir les despeses econòmiques i els costos energètics, sinó que també contribuirà a la protecció del medi ambient.

La instal·lació, es va dur a terme per la empresa Sun System Group de Tarragona. L’obra inclou un total de 147 panells solars amb una capacitat de 550 Wp. La instal·lació compta amb un inversor trifàsic model Salicru eqx2 100010-t de 100 kW limitat i certificat a 70 kW.

Aquesta quantitat d’energia permetrà a l’Ajuntament reduir significativament la seva dependència de les fonts d’energia no renovables per a fer el tractament de potabilització de l’aigua, que és l’equipament municipal que demanda més energia.

Des que l’Ajuntament compta amb aquesta instal·lació s’ha reflectit un estalvi econòmic en les factures, i alhora s’han generat beneficis ambientals. S’han estalviat 17.300 kg de CO2 atmosfèric ens els darrers sis mesos, un dels principals gasos d’efecte hivernacle.

L’Ajuntament continua explorant noves formes d’integrar pràctiques sostenibles en les seves operacions i espera poder contribuir a un futur més sostenible i tecnològicament avançat. Així ha tret a licitació la instal·lació de la fotovoltaica d’ús compartit a la teulada del pavelló poliesportiu per cobrir la demanda energètica dels edificis de les escoles, centre cívic, consultori, casal cultural i el propi pavelló.