Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Impost sobre les emissions de diòxid de carboni dels vehicles de tracció mecànica

DIMARTS 27 ABRIL 2021

Aquest any 2021 s’implantarà el nou impost sobre les emissions de diòxid de carboni dels vehicles de tracció mecànica, un tribut de fiscalitat verda la recaptació del qual es destinarà íntegrament a accions de millora de l’entorn i del transport públic, a fomentar les energies renovables i els vehicles nets, i a impulsar la mobilitat sostenible, la gestió dels parcs naturals i la recerca.

L’impost afectarà les persones, tant físiques com jurídiques, que siguin titulars d’un vehicle, turisme, furgoneta o motocicleta, amb domicili fiscal a Catalunya l’any 2020. També, a les persones jurídiques sense residència fiscal a Catalunya, però que hi tinguin un establiment, sucursal o oficina i vehicles registrats l’any 2020.

L’impost es gestiona mitjançant padró i és elaborat i aprovat per l’Agència Tributària de Catalunya a partir de les dades de què disposa.

Calendari
- 1 de maig: publicació del padró provisional
- 4 de juny: data límit per presentar al·legacions (sol·licituds de modificació)
- 1 de setembre: publicació del padró definitiu
- A partir del 15 de setembre, inici del període de pagament

La informació disponible en aquesta seu electrònica s'anirà ampliant i permetrà l'accés a la consulta del padró, així com la realització de gestions relacionades.

Més informació aquí.

Fitxers adjunts