Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Golmés estrena mural

DILLUNS 21 JUNY 2021

El mural de l’escola Francesc Arenes ja és una realitat. El podem trobar al Passatge 1 d'octubre, just a l'entrada del CEIP Francesc Arenes.

L’artista ivarsenc Erik Schmitz Coll, està llicenciat en Belles Arts per la UB, es va especialitzar principalment en escultura; però durant els seus estudis a la UNAM, a Ciutat de Mèxic, també va aprendre les tècniques del gravat i l’estampació. El 2020 finalitza els seus estudis com a Tècnic superior d’Escultura aplicada a l’espectacle i en Projectes i direcció d’obres de decoració. Realitza obres per a l’espai públic i participa en nombrosos festivals d’art i exposicions col·lectives arreu de la província de Lleida, Catalunya i Espanya.  

A Golmés l’Erik Schmitz ha realitzat un mural en relleu, que representa un arbre, el propòsit del qual és sumar la seva idea amb el fonament de l'historia del col•legi, inaugurat l'any 1947. És la suma del passat, present i futur de l'escola, del seu professorat i alumnat. 

El gran arbre representa l’Arbre de la Vida com una metàfora del creixement i de la saviesa. El tronc és el puntal del coneixement, de l’acompanyament, del que serà la copa. La copa és el món en el que hi ha els fruits, que són els infants, les nenes i els nens, que necessiten d’aquest tronc, d’aquest puntal on hi ha els valors. 

El tronc, el pilar, s’aixeca damunt uns llibres que representen la trajectòria, el recorregut, les vivències que tenim les persones, que són la motxilla de la vida, i que són representades per tots aquests llibres.

Hi ha uns altres llibres que apareixen al voltant, amb altres plantes, que estan en una fase inicial, on encara tot està per escriure. Enlloc d’estar escrit amb lletres,  paraules... esta escrit amb vegetació.

Els arbres neixen de l’aigua, l’aigua representa la intuïció, el ser un mateix. Al final som aigua i la Vida existeix gràcies a l’aigua. 

També hi ha tot un joc de colors. La joventut està representada amb tonalitats de verd i amb tonalitats marrons, la saviesa i la maduresa.

El mural ha estat fet de manera col·laborativa amb alumnes i mestres. Mitjançant elements de ceràmica intervinguts per cada individu: els infants amb les rodones i les mestres amb els rectangles.

 

Galeria d'imatges