Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comunitat General de Regants dels Canals d’Urgell

Comunicat - Situació de Sequera

DIMARTS 25 ABRIL 2023

Benvolguts/des:

Com ja sabeu, vivim una situació de sequera sense precedents que ens obliga a prendre mesures per tal de fer-hi front d’una manera eficient i solidària.

En aquest sentit, la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre, com a organisme responsable de conca, duu a terme un seguiment mensual de la situació hidrològica de la zona que afecta els nostres municipis. Fruit d’aquest seguiment i d’acord amb el nivell actual de les reserves hídriques disponibles als nostres embassaments, el Ple de la Junta de Govern de la Comunitat General de Regants dels Canals d’Urgell ha acordat el tancament del Canal Principal aquest dimarts 25 d’abril.

A partir d’avui però, es garantirà l’aigua per abastaments municipals a fi de garantir el subministrament a les poblacions.

En conseqüència, és essencial que tota la població sigui conscient de la greu situació en què ens trobem i faci un ús responsable de l’aigua de boca i de qualsevol altre ús de l’aigua depenent de l’abastament municipal. Si la situació no millora, caldrà adoptar mesures de restricció per tal d’assegurar el subministrament en un any que es preveu molt complicat.

Demanem  la comprensió i la col·laboració dels veïns i veïnes, i esperem que l’esforç col·lectiu sigui clau per assolir una millor gestió d’un recurs tan valuós com és l’aigua.